Lázár CSaba Blogja

img_4884.JPG
Egy oldal azoknak akik érdeklődnek a Márkaépítés iránt, és akik márkát szeretnének építeni cégük, termékük nevéből vagy akár saját személyes nevükből vagy szeretnék egyszerűen növelni szeretnék bevételeiket.
További információ: http://lazarcsaba.hu/

A VEVŐNEK, VAGY AZ ELADÓNAK VAN IGAZA? 

2022.12.13. 09:58 Tolnai Tímea

319554547_890987402080133_8945844140614597018_n.jpg

Egy nagyon kedves ismerősöm jó pár évvel ezelőtt a kikötőben csodálkozva megkérdezte, hogy hogyan tudok a hajóban aludni, mert az mozog, és hogy ő erre képtelen lenne.

Én pedig egyszerűen imádom. Joggal mondhatjuk, hogy különbözőek vagyunk.
Ám helyezzük ezt a kérdést kereskedelmi környezetbe, és tételezzük fel, hogy a vevő valami olyanra akarja használni az eladó által kínált terméket, amire ő sohasem használná.
Legyünk szélsőségesek egy példa erejéig.
Megteheti-e egy vásárló, hogy hetente megvásárol egy drága porcelán étkészletet, hogy azt hétvégén falhoz csapkodva összetörje. Miért? Ez most legyen teljesen mindegy.
A kérdés, hogy az eladónak - ezt megtudva - joga van e elítélő véleményt alkotni a vevőről, és ezt a szemébe mondani? Vagy a háta mögött megbeszélni?
Joga van-e valakinek venni egy lángost a lángossütőnél, és azt odaadni a kutyájának, vagy közösen elfogyasztani? És joga van-e a lángososnak ezt látva botrányt csinálni?
Mert valljuk be, abban a pillanatban, amikor a vevő kifizette a vételárat, és a megvásárolt termék a birtokába került, szabadon rendelkezik vele. S, ha nem rendeltetésszerűen használja, legfeljebb elveszti a garanciát.
Kicsit hasonló ez ahhoz, amikor a gyerekek játékot, ruhát kapnak ajándékba, és a szülők nem engedik, hogy azt csináljon velük, amit akar…
Így az én szakmai javaslatom minden értékesítőnek ez: hagyjuk a vevőt, hogy a megvásárolt terméket arra használja, amire akarja, és biztosítsuk arról, hogy a felhasználás módjáról egyedül ő dönt.
S természetesen visszavárjuk egy következő vásárlásra.
Lázár CSaba
Üzleti tanácsadó
Márkaépítés Specialista
Stabil pont - Biztos háttér - Naprakész profi támogatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://markaepites.blog.hu/api/trackback/id/tr2618001074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása